Volby 2014

VOLEBNÍ PROGRAM

Vážení spoluobčané, 10.-11.10. 2014 budeme vybírat kandidáty do zastupitelstva obce na příští čtyři roky. Rádi bychom navázali na úspěšnou práci zastupitelstva v uplynulém volebním období. Ve spolupráci s ostatními stranami a uskupeními, které budou zastoupeny v zastupitelstvu, budeme prosazovat a usilovat o tyto cíle:

• Nejtěžší úkol je dobudování splaškové kanalizace. Toho nelze dosáhnout bez dotací z fondů EU. Čerpání z těchto fondů při nynější legislativě není zatím možné. Vedení obce musí být připraveno na okamžik změny legislativy o podávání žádosti z těchto zdrojů.
  • Neméně důležité je zvýšení dopravní bezpečnosti v naší obci. Budeme usilovat o co nejrychlejší rozšíření chodníku na ulici Kyjovická posunutím vozovky a přebudováním křižovatky ulic Hradecká, Slezská a Na Zahumení.
    Tam, kde v chodnících podél frekventovaných silnic stojí sloup a chodci jsou nuceni ustupovat do vozovky, budou tyto sloupy přemístěny.
    Na místních komunikacích je potřeba řešit jejich značení dopravními značkami, aby bylo zřejmé, která ulice je hlavní a která vedlejší.
  • Naše obec je upravená, ale pořád jsou místa, která by mohla být upravena lépe. Například autobusová zastávka, schody a ulička k ulici Opavská apod.
  • Mimořádný význam pro vytvoření pěkného středu obce považujeme proluku vedle obecního úřadu. Očekáváme diskuzi v OZ i mezi občany o konečném řešení na základě předložených variant návrhů. Jak dostavby obecního domu, tak i zřízení parkové úpravy.
  • Chceme podpořit cykloturistiku vybudováním cyklostezky do Budišovic a Zátiší. Jeví se nám rozumné vybudovat spojení polní komunikace ke „Knížkové chatě“ a stávající cyklostezky z Budišovic do Zátiší. Za obcí bychom rádi část této komunikace upravili tak, aby mohla sloužit pro in-line bruslení.
  • I ostatní polní komunikace chceme upravit, tak, aby byly sjízdné a nevyjížděly se další cesty podél nich.
  • Podpoříme výsadbu stromořadí tam, kde to bude možné.
  • Pro maminky s malými dětmi bychom chtěli na klidném místě zřídit dětské hřiště.
  • Chceme znovu jednat s vedením České pošty o rozšíření prostoru pro veřejnost na místní poště a úpravě otvírací doby. V předchozím jednání bylo dosaženo shody na způsobu provedení. Jednání však ukončila neochota vedení České pošty financovat realizaci.
  • Domníváme se, že je co zlepšovat i v komunikaci mezi občany a vedením obce. Větší roli by měly hrát webové stránky obce. Chceme je doplnit o zprávy z hlášení místního rozhlasu, otvírací hodiny prodejen a služeb, ordinační doby lékařů a podobně. Více prostoru by mělo být věnováno příspěvkům a připomínkám občanů. To vše tak, aby se webové stránky staly živými a vždy aktuálními.

Je jistě mnoho dalších úkolů a témat, kterými se bude nové zastupitelstvo zabývat. Chceme podporovat každou dobrou myšlenku, ať vzejde od občanů, nebo od jiných členů zastupitelstva.

Prohlášení kandidátů KDU-ČSL

V uplynulých letech se v naší obci, po komunálních volbách, uplatňovala neblahá praxe výměny mandátů. Ti co byli zvoleni, přepouštěli svá místa těm, co zvolení nebyli. KDU-ČSL vždy tyto povolební rošády zásadně odmítala.

Kandidáti za KDU-ČSL nyní prohlašuji, že budou bezezbytku respektovat vůli voličů a k těmto praktikám nepřistoupí.

KANDIDÁTI

15. Zdeněk Škrobánek

51 let, OSVČ, nestraník

Prohlášení Jozefa Sedláčka

Dovoluji si touto cestou poděkovat všem příznivcům a voličům,kteří mi udělili hlas v komunálních volbách do Zastupitelstva obce Pustá Polom, pro volební období 2014 až 2018. Velmi si toho vážím.
Po bedlivém a především zodpovědném zvážení pro mne nastalé situace,jsem se z osobních důvodů rozhodl neucházet se o kandidituru na funkci starosty obce.
Tímto se zároveň omlouvám všem občanům,kteří mi dali v komunálních volbách hlas na podporu mé,původně zamýšlené kandidatury.